piatok 19. júna 2015

Tanec so zákonmi | Fever, book one


Autor: Tonya Plank
Názov: Fever, book one 
Séria: Infectious Rhythm 
Diel: prvý 
Slovenské alebo české vydanie: zatiaľ nie je 
Hodnotenie na GR: 4.67
Rory’s once promising ballet career was destroyed by family tragedy and illness. She turned her life around and became a lawyer. Now at the start of her legal career, she lacks passion in her work and self-confidence in her abilities. But when she meets gorgeous, mysterious Russian ballroom dancer, Sasha, at a firm holiday party, her passions for life and dance are immediately re-kindled.

Tak som si raz večer prezerala NetGalley a hľadala som knihu, ktorú by som si mohla zobrať na recenziu, keď ma zaujala práve táto kniha. Obálka je úžasná a keď som si prečítala obsah... V ten moment som si uvedomila, že som nikdy nečítala knihu s podobnou tematikou. Milujem filmy o tanci, ale na knihu som zatiaľ nenarazila a keď som ešte zistila, že je táto za radená do ‚new adult‘, nemohla som odolať.
Kniha v sebe ukrýva taký magický príbeh plný zložitých figúr a právnickej tematiky. Za čo má autorka moju úprimnú poklonu, pretože je očividné, koľko času strávila prieskumom a ako veľmi dbá na detaily, hoci všetky tie hrozne zložité choreografie ostali len na papieri, keďže som si ich nevedela dostatočne predstaviť a to, čo sa mi zrodilo v hlave... povedzme, že by to nikto nestváral na tanečnom parkete pred stovkami ľudí (fajn, som úchyl, ale to ste si už aj tak domysleli).
Bavil ma príbeh a najmä to, že si hlavné postavy hneď neskočili okolo krku a všetko nakoniec neskončilo až príliš ružové, z čoho by sa mi zodvihol žalúdok. Dej plynul pomaly a občas m a zaskočil hĺbkou emócií, ktoré na mňa útočili. Nebudem klamať, na konci som si aj poplakala, čo je takisto plus.
Na druhej strane som sa ale veľakrát aj smiala alebo sa rozčuľovala. Najmä na hlavnej hrdinke, ktorú som si občas predstavovala ako kotkodáka niekde na vajciach. Pretože občas mala svoje slepačie momenty, ako keď sa správala ako šialenec v prítomnosti hlavného hrdinu.
Hádam, že niečo také človek od tohto druhu literatúry tak trochu očakáva, ale to ešte neznamená, že mi to nelezie na nervy. Nakoniec to ale dopadlo tak, že predsa len mala nejaký ten charakter, tak som jej to bola schopná všetko odpustiť.
Kniha nie je skutočným literárnym skvostom a vlastne som od nej neočakávala zložitosť. Skôr ide o jednoduchý príbeh s takmer vopred určeným koncom, ale pekným spracovaním, ktoré dokáže zaujať. Citlivo opísané scény a detailne priblíženie sveta ľudí sústredených okolo spoločenských tancov.

Z každého slova je jasné, že autorka píše o niečom, čo buď veľmi dobre pozná, alebo si o tom veľmi veľa prečítala. Mňa tým dokonale pohltila a vytvorila atmosféru, ktorá sa nedala prehliadnuť. Proste mi písaným slovom pripomenula, aký sexy môže byť tanec. Čo je divné, keď som tie tanečné čísla nevidela.
Som však zvedavá na zvyšné dve časti. V tejto bolo trošku menej romance a celkovo išlo skôr o taký úvod do vzťahov, emócií a skúšok. Ak to bude pokračovať týmto tempom, je možné, že to bude skvelé. (V čo dúfam, príbeh ma skutočne zaujal.)

1 komentár:

  1. Ja tiež tanec milujem, ale som hrozné drevo, ale táto kniha bola skvelá. Nie dokonalá, ale rozhodne stojí za prečítanie. :)

    OdpovedaťOdstrániť