nedeľa 20. novembra 2016

Desať seriálových nocí #2: Deväť vymyslených obľúbencov


Písať o seriáloch je v niektorých ohľadoch omnoho náročnejšie než písanie o knihách. Videla som veľmi veľa seriálov, ale nikdy si na ne nespomeniem v tú pravú chvíľu. Napísať ale tento článok bolo v niečom jednoduché. Nech sa páči, tu je druhá noc projektu a s ňou aj Deväť obľúbených seriálových postáv...


Lucifer Morningstar zo seriálu Lucifer
Hoci v originálnom komixe je Lucifer blond, v seriáli ho stvárňuje hnedovlasý Tom Ellis. Lucifer v jeho podaní je neuveriteľne zábavná postava, ktorá je očarujúca svojou inakosťou. Väčšinou totiž všetky nadprirodzené bytosti mlčia o tom, čím sú v skutočnosti. Lucifer? Ten to rozpráva každému na počkanie, no nikto mu neverí. Bavia ma jeho postrehy, ale zo všetkého najviac jeho nezabudnuteľné hlášky. Srší presne tým typom humoru, ktorý niektorí ľudia neznášajú, no ja ho veľmi obdivujem.

Magnus Bane zo seriálu Shadowhunters
Magnusa ako postavu som si obľúbila už v knižnej sérii a vďaka nemu sa čítanie stalo zážitkom. Keď začal vznikať seriál, veľmi som sa na túto postavu tešila. Nakoniec sa ukázalo, že právom. Je presne taký, ako som si ho predstavovala. Uštipačný, tvrdohlavý a záhadný, ale na druhej strane lojálny. Hoci miestami neskutočne excentrický a arogantný. Ale kto by nechcel mať podobného čarodejníka na svojej strane?

Stiles Stilinski zo seriálu Teen Wolf
Myslím, že Stiles je už vlastne legendou. Kedysi baby túžili po všetkých tých neuveriteľne svalnatých športovcoch, ktorí v seriáloch väčšinou pobehovali do pol tela. A potom prišiel jeden sarkastický Stiles s poruchou pozornosti a... všetci si ho ihneď obľúbili. Vďaka nemu získava seriál aj komickú líniu, ktorá je miestami poriadne temná, a keby v seriáli nebol, už by nebol taký dobrý. Nehovoriac o tom, že by sme sa nemali na kom smiať.

Sokka zo seriálu Avatar: The Last Airbender
Lebo ja mám rada všetky tie trápne a vtipné postavy, jasné, že mi k srdcu prirástol aj Sokka z kresleného Avatara. Jeho poznámky ma vždy rozosmiali a to, čo dokázal povyvádzať, by nedokázal vymyslieť asi nikto. (Teda, technicky vzato to niekto vymyslel, ale asi viete, ako to myslím.) Napriek tomu bol ale neuveriteľne silnou postavou s charakterom, ktorým by sa mohli viacerí inšpirovať.

Jon Snow zo seriálu Game of Thrones
Jon je asi rovnaký prípad ako Magnus, obľúbila som si ho už v knihe. Väčšinu času bol skôr taký nemastný-neslaný a občas aj dosť nafrnený pre to, kto bol jeho otec. Pre niektorých predstavuje takmer najmenej zaujímavú postavu, ale mňa vždy niečím lákal. Rovnako ako v seriáli. Jasné, že potom má oveľa väčšiu úlohu, ale ja som si ho zamilovala už v prvej sérii, aj keď tam mal taký tupý výraz v tvári. Vlastne ho má asi stále.

Felicity Smoak zo seriálu Arrow
Hoci som to s Arrowom definitívne skončila, stále mám slabosť pre Felicity. Je to úžasne múdra postava, hoci herečka, ktorá ju stvárnila vie o počítačoch asi toľko ako ja a toho veľa naozaj nie je. Okrem toho, že je Felicity geniálna, je aj fascinujúca v tom, aká vie byť spoločensky neskúsená a niekedy aj trápna. Vždy mi dokázala vyčarovať úsmev na perách a sila jej charakteru ma v niektorých epizódach skutočne prekvapovala.

Patrick Jane zo seriálu Mentalista
Už som hovorila, že milujem sarkastické postavy? Nuž, asi ste si to domysleli aj sami. A z tohto dôvodu mám rada aj Patricka Janea. Keď som tento seriál pozerala v telke, vždy som sa strácala pri tom, ktorú sériu vlastne pozerám. Nikdy som sa však nestrácala v tom, prečo tento seriál pozerám. Patrick je príkladom niekedy úžasne záhadnej, ale na druhej strane neskonale geniálnej postavy. To, ako bezohľadne sa správa, z neho robí v mojich očiach skutočne zaujímavého „človeka“. Stále však netuším, ako dokáže vymyslieť polovicu z toho, čo vyvádza a ako všetko tak ľahko a hladko vyrieši.

Gregory House zo seriálu Dr. House
Postavu menom House asi nemusím nikomu predstavovať. Tí, čo seriál nepozerali, o ňom minimálne počuli. Veď on sa stal legendou a táto postava tak veľmi prirástla k hercovi, ktorý ju stvárnil, až sa väčšina ľudí domnieva, že takto sa herec správa aj v skutočnosti. Arogantný a neuveriteľne inteligentný chlapík, ktorý dokáže každého uraziť už len pozdravom. Nikdy si nekladie servítku pred ústa, je neuveriteľne sarkastický a brilantný zároveň. Nerozumiem síce polovici diagnóz, ktoré mu plynú z úst, ale aj tak ma fascinuje, že si to všetko dokáže takýmto spôsobom poskladať v hlave.

Mackenzie "Kenzi" Malikov zo seriálu Lost Girl
Kenzi zo seriálu Lost Girl je ďalšia veľmi zaujímavá postavička. Hoci seriál som už veľmi dávno nevidela a veľa si z neho nepamätám, na Kenzi nikdy nezabudnem. Je rozkošná takým zaujímavým spôsobom, takisto je ale lojálna a neuveriteľne zábavná. Vždy sa smejem, keď si spomeniem na epizódu, v ktorej si vymenila telo s chlapom. Vtedy som si skoro... ehm... cvrkla. Škoda len, že ma nakoniec zaujala ako postava viac ako hlavná hrdinka seriálu. To asi veľa vypovedá o tom, aká výrazná bola jej úloha. Alebo skôr ako dobre zahraná bola.


Na záver opäť zoznam tém, ktoré ešte len prídu:


Aké sú vaše obľúbené postavy zo seriálov? 

2 komentáre: