štvrtok 11. februára 2016

Beznádejné klišé | The Score

Autor: Elle Kennedy 
Názov: The Score 
Séria: Off-Campus 
Diel: tretí 
Slovenské alebo české vydanie: prvé dva diely vydá Baronet 
Hodnotenie na GR: 4.36
Allie Hayes is in crisis mode. With graduation looming, she still doesn’t have the first clue about what she's going to do after college. To make matters worse, she’s nursing a broken heart thanks to the end of her longtime relationship. Wild rebound sex is definitely not the solution to her problems, but gorgeous hockey star Dean Di-Laurentis is impossible to resist. Just once, though, because even if her future is uncertain, it sure as heck won’t include the king of one-night stands...

“I think it takes a certain level of trust to sit next to someone and not feel the pressing urge to babble away.”
Po prvých dvoch knihách je veľmi jasné, o čom bude tretie pokračovanie. Príbeh o ďalšom členovi hokejového mužstva, ktorý je príliš krásny pre svoje vlastné dobro a rád premýšľa tým, čo má v trenírkach. Hej, na tom nie je nič zlé. Divné je, že akokoľvek na nich nadávame v bežnom živote a používame ich ako ekvivalent úchyla, v knihe nad nimi vzdycháme a sme ochotní im všetko prepáčiť. Houston, máme problém.
Uštipačnosť stranou, autorka jednoznačne vie, čo robí. Jej postavy sú skutočne zaujímavé a zakaždým jednoznačne jedinečné. Inak to nie je ani v prípade Deana a Allie. Chémia medzi nimi skutočne funguje a ich rozhovory sú zdrojom pobavenia vo väčšine knihy. Sú zábavní, chytľaví a skutočne sa im darí posúvať príbeh vpred.
Lenže v tejto knihe nič nie je dokonalé a jednorožce a dúhy nie sú za každým rohom, možno tak za každým druhým. Je to v istom ponímaní skvelá kniha, ale zároveň je aj neuveriteľné klišéovitá.
Chalan stretne babu, s ktorou by si nemal nič začínať, ak nechce prísť o kamaráta v nohaviciach. Čo sa nevzťahuje na prípad, že by sa na neho táto dotyčná žienka vrhla sama a dobrovoľne. Jedna noc dá druhú a tadá, všetci sú šťastne zadaní, hoci predtým by to nikomu ani na um nezišlo. Snáď ani im dvom.
Logan: Hey, bro, Wellsy’s friend Allie is crashing at our place this weekend.

Logan: Keep your dick in your pants. G and I aren’t in the mood to beat u senseless if u try something. Wellsy might be in the mood for violence, tho. So: dick = pants = don’t bother our guest

Garrett: Allie’s gonna crash in my room.

Garrett: Your dick can stay in your room.
Chytľavé dialógy, potenciálne emocionálne momenty a posteľné scény sú vlastne motorom tejto knihy. Zoberte to však a čo ostane? V skutočnosti nič, čo by za niečo stálo. Ako plynú stránky, čakáte, že sa niečo stane, niečo skutočne veľké. Možno výbuch bomby, sprisahanie, nejaká stará pomsta. Kostlivec v skrini, mŕtva mačka na ceste alebo obesený škrečok v akvárku.
Lenže nič také tam nie je. Všetko napreduje príliš rýchlo, príliš hladko. Žiadne zaváhanie zo strany postáv a jediné, čo sa dá považovať ako výraznejšie zlepšenie zápletky, sa po niekoľkých stranách zmení na trápnu frašku.
The Score je len pkračovaním série. Nadväzuje na prvé dve knihy a ponúka zhruba rovnaký príbeh napísaný podľa istej šablóny. Tá zahŕňa zaujímavé postavy, nejaké emócie, veľa sexu, vtipné hlášky a až príliš hladko napredujúci dej. A takmer násilnú snahu urobiť z hlavného hrdinu rozkrokom premýšľajúceho romantika, ktorý má sklony správať sa ako nadržaný králik v ruji.
Na vyplnenie voľného času a relax skutočne skvelý kúsok. Lenže problém je v tom, že akokoľvek sexi postavy v príbehu vystupujú, o mesiac si nespomeniete ani len na ich mená, nieto ešte na niečo také triviálne ako kúsok z deja.
Takže vlastne typická žánrovka, rovnako ako predošlé diely.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára