pondelok 22. júna 2015

Tanec s problémami | Fever, book two + book three



Autor: Tonya Plank 
Názov: Fever, book two 
Séria: Infectious Rhythm 
Diel: druhý
With her law career becoming more nerve-wracking by the day, Rory must decide once and for all whether to leave it for her true twin passions – dance and her partner, Sasha. As she and Sasha begin to train for the largest ballroom competition in the world, Blackpool, their partnership, and their very lives, are threatened by Rory’s returning anorexia that had haunted her as a child ballet dancer, one of Sasha’s jealous and vengeful former students, and, most seriously, demons from Sasha’s past.

Autor: Tonya Plank 
Názov: Fever, book three 
Séria: Infectious Rhythm 
Diel: tretí
Sasha and Rory are working superbly well together, their fiery passions for each other blazing both on and off the dance floor as they compete at Blackpool, the world’s most prestigious ballroom championship. But Rory suspects Sasha’s jealous former partner and his student are conspiring to sabotage them. And her increasing fears that Sasha’s mysterious past, which has so intrigued and captivated her, holds something sinister, become a life-threatening reality.

Zvyšné dva diely som prečítala tak rýchlo, že som ani nemala čas nejako sa bližšie zamýšľať nad recenziou, tak som sa rozhodla spojiť to do jedného článku. Čo sa týka ukončenia celej série, celkom chápem, prečo sa autorka nakoniec rozhodla rozdeliť to práve na tri diely a k tomu ešte aj tak nerovnomerne.
Každá časť má vlastnú charakteristiku. Zatiaľ čo prvá bola taká zoznamovacia a voviedla nás do sveta spoločenských tancov a života hlavných hrdinov, tá druhá bola prevažne o romanci a tá tretia, nuž, tá bola o rozhodnutia a živote, povedala by som.
Čítanie ma neskutočne bavilo a užila som si ho, hoci sa mi niektoré veci zdali pritiahnuté za vlasy. Napríklad správanie hlavnej hrdinky, ale s tým veľa nenarobím. Buď je to sliepka, alebo iná hrabavá hydina, alebo je to normálna ženská. V tomto prípade to bola taká zlatá stredná cesta, ale to neznamená, že mi nestihla liezť na nervy.
Rovnako ako hlavný hrdina, ktorému sem-tam poriadne strašilo „vo veži“. A hádam, že prehlásenie o divnosti umelcov by v tomto prípade nebolo dostatočné. Ale nakoniec som si na ich charaktery zvykla a prestala pretáčať očami prakticky na každej druhej strane.
Miestami som sa trochu strácala v tých detailných opisoch tancov. Veľmi sa mi páčili, ale keďže nemám tušenia, ako sa volá ktorá otočka a ktorý krok, takže som niektoré časti proste musela preskočiť. Ale keby tam neboli, už by to nebolo... „ono“.
Autorka si proste dala záležať a ani s napredovaním príbehu sa to nezmenilo. Aj keď si myslím, že to všetko bolo napísané ako jeden príbeh a nakoniec sa rozhodla (buď ona alebo vydavateľ) rozdeliť ho a urobiť z toho trilógiu.
Veľmi ma zaujal ten konflikt vysnívanej práce a práce, za ktorú sa hlavná hrdinka naučila „bojovať“ a neskôr ju dokonca „začala mať rada“. Bolo to príjemným osviežením a príbehu to pridalo na hĺbke, čo je rozhodne viac ako dobré.
Rory bola veľmi nerozhodná, čo sa týkalo jej budúcnosti a chcela si nechať zadné dvierka. Nakoniec to za ňu vyriešil šéf a úprimne, to bolo najlepšie riešenie. Aspoň sčasti bolo uveriteľné (hoci by si ten chlap zaslúžil, aby na neho poriadne nakričala, ale ona bola skôr v šoku, no).
Trochu ma zaskočila celá tá dráma okolo minulosti hlavných hrdinov. Nečakala som nejakú tú hĺbku a boj s anorexiou a chudobný pôvod boli pre zmenu osviežením oproti tým večným znásilneniam, nedostatkom priateľov alebo smrťou rodičov či partnera. Niektoré časti boli trošku príliš, ale dokázala som to pochopiť.
Koniec bol taký, ako som čakala, hoci sa cítim oklamaná, že som nedostala viac, skôr taký neurčitý zhluk, ale hádam, že v nič lepšie som dúfať ani nemohla. Čítanie ma veľmi bavilo a tento netradičný príbeh som si užila, občas s výhradami. Teraz len budem musieť zistiť, kde nájdem viac príbehov s rovnakou tematikou.

2 komentáre:

  1. O tejto sérii som doteraz nepočula, takže vďaka za rozšírenie obzorov.:) Téma vyzerá zaujímavo, hoci neviem, či by ma knihy bavili.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Séria je skutočne zaujímavá, ale hoci sa mi veľmi páčila, boli momenty, keď ma to nebavilo. Ale nič nie je dokonalé :D

    OdpovedaťOdstrániť