sobota 31. októbra 2015

(Ne)správny muž | Price of a Kiss



Autor: Linda Kage 
Názov: Price of a Kiss 
Séria: Forbidden Men 
Diel: prvý 
Slovenské alebo české vydanie: zatiaľ nie je 
Hodnotenie na GR: 4.12
I don’t care what my cousin says; I am not the queen of impossible relationships. I mean, just because my last boyfriend tried to kill me and left a bit of a scar on my neck, then forced me to move across the country and legally change my name to Reese Randall to escape him, does not mean—
Oh, who am I kidding? For a freshman in college, I have to have the worst dating track record ever.
It’s no wonder love is the last thing on my mind when Mason Lowe enters my life. But the chemistry between us is like bam! Our connection defies logic. And he’s just so freaking hot. Being around him makes me feel more alive than I’ve ever felt before. I even like bickering with him. He could be my soul mate...except for one teeny tiny glitch.
He's a gigolo.
Boy, do I know how to pick them.

“If you love someone enough, you can make them invincible. Like your feelings for them are so strong they work as a magical shield, protecting them from all harm and pain.”
Na túto knihu som narazila úplnou náhodou, pretože ju čítal niekto z mojich priateľov na GR. Bola som zvedavá, tak som si prečítala, o čom je, a dosť ma to zaujalo. Už len z tých pár neutrálnych viet bolo jasné, že sa asi dosť nasmejem a takisto na rad prídu aj emócie. Navyše to ešte pôsobilo trošku netradične. Takže je jasné, že som dlho neodolala a do knihy sa pustila.
V podstate ide o jednoduchú „newadultku“ s veľmi ohraným príbehom, ale úžasnými postavami, ktoré ma totálne dostali. Reese je neuveriteľne vtipná a na to, čo sa jej všetko stalo, bola neskonale silná a dolná. Som rada, že nebola ďalšia z tých, čo vie len fňukať. Iste, mala svoje momenty, ale boli ojedinelé. Proste išla vpred a snažila aa nejako pokračovať ďalej.
Mason bol dokonalý chlap, ktorého by som okamžite brala všetkými dvadsiatimi. Možno bol gigolo, ale aj tak bol neuveriteľne sladký a mal ťažký osud, ktorý ho proste dostal do zložitej situácie. Ale chlap, ktorý sa takto dokáže obetovať kvôli tým, ktorých miluje...
Ako pár sa k sebe skvele hodili. Majú bonusové body za to, že sa na seba hneď nevrhli. Ich rozhovory ma bavili, boli také skutočné a precítené. Veľa som sa nasmiala a hoci tam nebola žiadna akcia, čítanie ma veľmi bavilo. Autorke som dokázala zožrať všetko.
Nesnažila sa mi hrať na city, proste išlo o príbeh ľudí, ktorí sa svojským spôsobom so všetkým vyrovnali. V istej miere. Čím sa to odlišovalo od iných kníh z tohto žánru. Nerevala som síce pri nej akoby mi za to platili, ale to vôbec nevadí. Niekedy je potrebná aj romantika bez romantiky. Hoci tie klišé typu „nemôžeme byť spolu, nie som pre teba dobrý“, sú niečím, pri čom som neuveriteľne prevracala očami. Ale autorka to vážne urobila.
On vlastne ten príbeh nebol ničím svetoborným. Typický príbeh o ľuďoch s ťažkou minulosťou, ktorí sa snažia tešiť na budúcnosť, hoci nevedia, čo im prinesie. Reese mala na krku toho šialenca s nožnom a naozaj som čakala, či to nejako zamieša kartami, ale nestalo sa tak. Čo mi je trochu ľúto, malo to potenciál, ktorý bol zadupaný v zárodku.
Trištvrte knihy som sa veľmi dobre bavila, prežívala som to, čo som čítala a stránky ubiehali jedna radosť. A potom prišla tá zinscenovaná dráma a ja som sa pristihla pri tom, že sa nudím a som rozčarovaná, pretože sa tam všetko zomlelo príliš rýchlo. Kým som stihla žmurknúť, bol koniec. Zaslúžilo by si to viac.
Ale bez ohľadu na odfláknutý koniec to bolo príjemné čítanie. Myslím, že kniha splnila moje očakávania. Skutočne bola takým nenáročným čítaním s vtipnými hláškami a postavami, ktoré som dokázala milovať, ale i nenávidieť. Niektoré som dokonca chcela kompletne vyškrtnúť z príbehu ako omyl prírody. Len škoda toho vyvrcholenia. Podľa mňa by si príbeh zaslúžil trochu viac. Možno v niektorých prípadoch aj trošku serióznejší prístup k téme a menej príliš rýchlych zmien v správaní postáv (Schizofrénia v akcii!).
“You’re the warm sun that shines when everything else is dark,” he went on, lifting his hands to rest them on the wall on either side of my face. “A smile and a hug in a roomful of disapproval. You’re…” Wincing, he pressed his forehead against mine. “You’re everything.”

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára