sobota 18. júna 2016

Hľadá sa partnerka | Sasha, book one



Autor: Tonya Plank 
Názov: Sasha, book one 
Séria: Sasha / Infectious Rhythm 
Diel: prvý / štvrtý 
Slovenské alebo české vydanie: zatiaľ nie je 
Hodnotenie na GR: nehodnotené
From the moment I saw her, I knew we were destined to be together. Both on and off the dance floor. I was second-place World Latin ballroom champion. I just needed the right partner. And with her passion, her immense talent, and her beautiful, sweet soul, I knew Rory was the one. But she was also a ghost of someone I’d lost back in Russia, and missed dearly. We were two halves in desperate need of completion. Before we could rise to the top, we had to heal each other.

Už pred nejakým časom som sa čírou náhodu dostala k trilógii Fever, ktorá sa venovala životu ženy, ktorá sa od sedenia za stolom v právnickej firme vypracovala až na partnerku profesionálneho tanečníka. Hoci som občas mala výhrady k tomu, ako autorka spracovala príbeh a videla som v ňom drobné nedostatky, učarovalo mi to prostredie a samotný tanec. Keď prišla možnosť prečítať si pokračovanie, hneď som sa jej chopila.
Je pravda, že normálne nečítam ten istý príbeh vyrozprávaný len z perspektívy inej postavy, ale tentokrát som urobila výnimku. Keď mi autorka napísala a poprosila ma o recenziu ďalšej jej knihy, neodolala som. A napokon, celý ten tanečný svet bol skutočne magický.
Tento príbeh je napísaný z pohľad ruského šampióna, ktorý sa celé roky nedostal vyššie ako po druhé miesto. Hľadá tú správnu partnerku, aby sa konečne dostal aj na prvé miesto. Na základe trilógie to s ním niekedy vyzeralo skutočne zaujímavo, no zmení to pohľad do jeho hlavy. Aj preto je vlastne možné túto knihu čítať bez toho, aby ste vôbec vedeli, o čom predošlé knihy boli.
Sasha ako postava pôsobil veľmi zaujímavo. Bol síce v niektorých momentoch až prehnane sebavedomý, ale na druhej strane bol viac ako len občas zraniteľný a neistý. To bol skutočne zaujímavý rozpor, ale všetko súčasť jeho perfekcionistickej osobnosti.
Rory zase v niektorých momentoch vyzerala ako chichotajúca sa bezduchá sliepka, ale našťastie to bolo len zdanie. A hoci sa niektoré udalosti opakovali, vnímať ich z pohľad oboch postáv bolo niekedy ako čítať dva úplne odlišné príbehy.
Zaujímavé je, že ide o obyčajný príbeh. Muž uvidí ženu, zapáči sa mu a prejdú dlhú cestu, kým žena skončí s týmto mužom. V podstate jeden a ten istý model romantických kníh, avšak tentokrát sa to všetko odohrávalo vo svete vášnivých latinských tancov.
Stále si nedokážem predstaviť ani polovicu z tých figúr, o choreografiách ani nehovoriac, ale vôbec mi to neprekážalo. Teraz už viem, že autorka z väčšej časti píše z vlastnej skúsenosti. Sama tancovala, takže rozhodne vie, o čom píše a ešte dlhšie sa venovala písaniu článkov o tomto druhu tanca. Je to niečo, čo ju skutočne baví a túto svoju vášeň skrz postavy prenáša do príbehu.
Takže bez ohľadu na to, o čom budete čítať a ako vám niektoré časti budú pripadať, mierne povedané, odfláknuté, to nebudete vedieť odložiť. Rovnako ako ja. Pretože sa niečo z tej vášne prenesie aj na vás a zrazu sa pristihnete pri tom, že si do vyhľadávača zadávate názov tanečnej súťaže, ktorá sa v knihe veľmi často skloňuje. A keď sa nakoniec sledujete video s tancom, ktorý práve tancujú postavy...
Povedzme, že niekedy nemusíte mať dokonalý príbeh. Celkom stačí, aby niekto skutočne „zapálený“ stvoril svoj nedokonalý príbeh a preniesol doň aspoň časť z nadšenia, ktorá sa v ňom skrývala počas jeho písania.
To je prípad práve tejto knihy. 

O túto knihu môžete súťažiť TU

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára