pondelok 18. septembra 2017

Blogtour + súťaž



Vždy som rada čítala články z projektu Blogtour. Vždy som sa chcela zapojiť. Keď sa v lete objavil tento projekt, hneď som vedela, že sa do neho zapojím. Tak som vymyslela otázku a vyzbrojila sa trpezlivosťou pri čakaní na odpovede oslovených spisovateľov. Tentoraz Blogtour organizovali Melinda & Ellen & Ivcca.


Moja otázka: Na akú netradičnú letnú dovolenku by mohli ísť vaše postavy?


Siri Pettersen
autorka trilógie Havraní kruhy
Myslím, že Hirka by rada navštívila najväčšie svetové botanické záhrady a, samozrejme, by išla do Wuyi (pohorie) v Číne, aby tam mohla preskúmať čajové stromy (oolong), ktoré tam rastú. Rime by sa pravdepodobne vybral na Mount Everest. Urd by uspokojil svoje temné chúťky „jednou nocou v Bangkoku“.

Anthony Ryan
autor trilógie Stín krkavce
Bolo by zaujímavé poslať moje postavy na jednu z tých dobrodružných ciest, kde ľudia trávia celé týždne v Amazónii, hoci moje postavy by sa nakoniec navzájom pozabíjali.

William Ritter
autor série Jackaby
Vlastne som už napísal krátky príbeh o tom, ako Jackaby s Abigail idú na istý druh prázdnin. V novele Mapa (The Map, nebola preložená) sa Jackaby rozhodne zobrať slečnu Rookovú na narodeninový výlet. Ich prvou zastávkou je Trolí trh, kde sa stretávajú bytosti všetkých tvarov a veľkostí. Je možné tam nájsť víly a nahnevaných obrov a ohnivých mlokov. Po tom, ako toto všetko prežijú, sa rozhodnú hľadať poklad, nasledujúc mapu, ktorá ich vedie skrz zakliate záhrady a hrady s nástrahami a lietajúce ostrovy. Skutočne som si užíval písanie – a pretože som to napísal, som si naozaj istý, že Abigail už Jackabymu nikdy nedovolí znovu vybrať dovolenkovú destináciu.

Christopher Paolini
autor série Odkaz dračích jazdcov

Moje postavy by sa mohli zúčastniť súťaží, ktoré Eragon a ostatní lídri z Alagaësie vymysleli pre Urgalov (aby si mohli otestovať schopnosti bez nutnosti krvavých bojov).

Petra Stehlíková
autorka série Naslouchač
Své postavy z Naslouchače bych nejraději poslala „prázdninovat“ na druhou stranu Duvalského pohoří přesně tam, kde žijí nasterey. Jenomže to by si moc neužily. Takže aby z toho něco měly, Ilan bych předala moc kapitána pětadvacítky a nechala jí, ať si sama a v klidu objede všech sedmnáct měst a sama zkontroluje, jestli je vše v pořádku. Myslím, že tohle by jí bavilo. Naopak svých dvacet pět pánů bych poslala na zkušenou do dolů a k brusičským mistrům, aby viděli a naučili se, jak se zpracovává sklenit. Mají v tom celkem mezery. Kdybychom se ale pohyboval v našem století, Ilan bych dopřála moře a vyhřátou pláž, kde by mohla nastavovat odhalenou tvář slunci tak, jak si to přeje. Kapitána bych poslala jen s minimální výbavou, neozbrojeného a samotného na pouť po nejméně přístupných místech na Urale. Vargase s baťůžkem na Hebridy, neb je tam klid. Etienna do Tibetu, Erna někam na Ibizu, Ravena na motorce po USA.

Katherine Arden
autorka série The Bear and the Nightingale
Myslím, že najnezvyčajnejšie prázdniny, na ktoré by sa mohli vybrať, by bol výlet k oceánu – možno k Čiernemu moru? Bolo by to naozaj ďaleko, hlavne ak by začali v severnom Rusku, ale myslím si, že Vasyi a jej rodine by sa to mohlo páčiť.

Maggie Hall
autorka trilógie The Conspiracy of Us
Moje postavy už precestovali celý svet a získali mnoho vzrušujúcich skúseností. Myslím, že ich voľba prázdnin by zahrňovala výlet do nejakého nóbl rezortu, kde by mohli prosto sedieť pri bazéne a nič by nerobili!

Catherine Doyle
autorka trilógie Krev za krev
Myslím, že Sophie a Luca by mohli ísť na výlet do Talianska, kde by si prenajali malé červené auto a vybrali by sa po krajine, objavujúc miesta ako Florencia a Rím a Neapol, jedli by veľa pizze a cestovín. V Benátkach by si prenajali gondolu a Sophie by sa snažila nespadnúť, zatiaľ čo Luca by predstieral, že jej na gitare hrá serenádu (Hoci nevie hrať na gitare!), potom by išli na Sicíliu a zbierali by čerstvé pomaranče a sedeli by v zapadajúcom slnku, zatiaľ čo by prišli Lucovi bratranci. Sophie by sa pravdepodobne spálila a trochu by bojovala s jazykom a Luca by ju učil najdôležitejšie talianske frázy ako „môj priateľ je sexy“ a „môžete mi priniesť ďalšie cestoviny carbonara?“.

Elle Kennedy
autorka série Off-Campus
Dean má dosť peňazí na to, aby zobral Allie na naozaj netradičné miesta! Ale myslím, že by sa mohli zabaviť hocikde, kam by sa vybrali... len by tam musela byť posteľ.



SÚŤAŽ!
ALEBO RESPEKTÍVE DVE SÚŤAŽE.
SÚŤAŽ 1 – Od Petry Stehlíkovej mám podpísaného Naslouchače (aj s venovaním). Pričom výhercu vyhlásim tu na blogu a vyhrá ten, koho vyžrebujem. FORMULÁR 1
SÚŤAŽ 2 – Prišli mi podpísané bookplates od Anthonyho Ryana ku všetkým trom knihám zo série Stín krkavce. Takisto mi prišiel balíčiek od Christophera Paoliniho, kde sú podpísané fotky, podpísané bookplates ku knihe Inheritance, podpísané záložky s drakom a nepodpísané záložky ku knihe Brisingr. Výhercovia budú traja a takisto ich náhodne vyžrebujem a vyhlásim na blogu. FORMULÁR 2
(Elle Kennedy, Maggie Hall, Katherine Arden a Colleen Hoover prisľúbili, že mi pošlú nejaké záložky, ale ešte nedorazili, takže ak dorazia, usporiadam ďalšiu súťaž.)


SÚŤAŽIŤ MÔŽETE DO 1. 10. 2017




10 komentárov:

  1. Super otázka! :) Odpoveď od Kennedy ma rozosmiala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vymyslela si naozaj dobrú otázku a autori sa s tým zasa dobre popasovali, z odpovedí u mňa vedie Anthony Ryan :D :D A súťaže sú samozrejme tiež super, zapájam sa a skúšam šťastie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že autori sa s otázkou popasovali naozaj dobre. A čo sa týka Anthonyho Ryana - on je taký klasik krvilačný. :D

      Odstrániť
  3. Děkujeme, že jsi se zúčastnila! :) Získala jsi fakt dost odpovědí a hlavně jsi vymyslela zajímavou otázku ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Páni, na takovou otázku bych asi nepřišla. A některé odpovědi jsou fakt zajímavé. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Akurát sa chystám na sériu od Maggie, tak som zvedavá, aké miesta tieto postavy navštívia.
    Tiež Elle to svojou odpoveďou zabila. :DDD
    Vymyslela si super otázku. :)

    OdpovedaťOdstrániť