pondelok 5. decembra 2016

Desať seriálových nocí #3: Osem občasných zázrakov



Teraz som mala toho v škole trošku viac. K tomu sa pridala moja lenivosť a výsledkom je, že som do tohto projektu nenapísala žiadny článok už trošku dlhší čas. Nakoniec som sa musela premôcť (a trochu na seba aj vnútorne nakričať), aby som sa rozhýbala. Tentokrát mám pre vás tretí článok projektu a s ním Osem seriálov, ktoré nemajú epizódy dostatočne často...


Teen Wolf
Tento seriál miluje mnoho fanúšikov a každý asi z iného dôvodu. Aby som sa priznala, po prvej sérii som to skoro vzdala, ale ten seriál vo mne prebudil zvláštnu zvedavosť a ja som sa musela pustiť do druhej série. A potom do ďalšej a ďalšej. Ani som sa nenazdala a bola som doslova závislá na ďalších častiach, ktoré nie vždy sú dostatočne často. Teraz skúšam pozeranie po častiach a pri každej si uvedomujem, prečo som to doteraz pozerala radšej po celých sériách.

Lucifer
Milujem tento seriál a najviac hlavného predstaviteľa, úžasného Lucifera, ktorého stvárnil naozaj šarmantný herec. No nie je všetko len o vzhľade, je to kombinácia tajomna, dobrej zápletky, zábavných hlášiek a niekedy aj akcie – to všetko ma drží v napätí pri pozeraní každej časti. Práve teraz je prestávka v natáčaní a ďalšia časť bude až na začiatku roku 2017, čo ma o chvíľu privedie do šialenstva. Ja potrebujem vedieť, čo sa tam udeje! (Ale inak som úplne neškodná.)

Shadowhunters
Tento seriál ma prekvapil. Keď som sa prehrýzla prvými tromi epizódami, ktoré mi pripadali príšerne trápne, pristihla som sa pri tom, že ma seriál vlastne baví a teším sa na novú časť. Iste, nie je to dokonalé a myslím, že nateraz seriál ostáva vo sfére béčkových diel, ale má v sebe niečo, čo ma chytilo a zatiaľ nepustilo. Možno sú to aj niektoré prekvapivo dobre stvárnené postavy, medzi ktorými nesmie chýbať Magnus alebo Izzy.

Outlander
Kedysi som čítala knihu, ktorá sa stala predlohou tohto seriálu. Tá ma nebavia a podľa mňa je tak trochu omylom literatúry (bohužiaľ som v tomto názore v menšine). Tak som si povedala, že vyskúšam seriál. Možno bude lepší. Vlastne bol lepší len o máličko, ale prekvapivo ma pozeranie bavilo. Aj keď mi bola tematika niekedy cudzia, celková podoba jednotlivých epizód ma bavila. Síce som druhú sériu ešte nevidela, ale potešilo ma, že sa dočkáme aj tretej a štvrtej. Je to predovšetkým historická romantika a tú ja môžem.

Sherlock
Tento seriál som párkrát pozerala s mamou v telke. Pôvodne som nechcela, ale nakoniec som sa našla takmer prikovaná ku gauču a nemohla som sa odtrhnúť. Vlastne ani neviem, ktoré epizódy som videla a ktoré nie (keďže ich v sérii je len minimum, nemám veľký výber), ale tie videné ma navnadili na ďalšie. Stále plánujem, že si všetko pozriem ešte raz, ale to ešte bude trvať. Dovtedy budeme s mamou zažrane sedieť pred telkou.

Grimm
Toto je druhý prípad seriálu, ktorý pozerám v telke bez toho, aby som vedela, akú epizódu alebo sériu pozerám. Veľa ľudí tento seriál kritizuje, prekáža im, že je tam príliš klišé a celkovo ho radia k tým horším. Na druhej strane je ale seriál veľmi obľúbený. Netuším, čo je tým kľúčom, ale mňa tých niekoľko epizód, ktoré som videla aj celé (a aj tie nedopozerané), presvedčilo, že je to seriál, ktorý by som si mala pozrieť. Raz mu venujem dostatok pozornosti, ale ešte neviem kedy, takže dovtedy budem cez reklamy prepínať programy a možno opäť narazím na novú epizódu.

Timeless
Priznávam, z tohto seriálu som videla zatiaľ len jednu epizódu, ale aj tá ma zaujala. Cestovanie v čase je ohraná tematika, ale ja ju zbožňujem. Pretože má v sebe neskutočný potenciál. Každý ju spracuje inak, čím každá kniha, film alebo seriál získajú na jedinečnosti. Zdá sa mi, že je to aj prípad tohto seriálu. Samozrejme, má s tým niečo spoločné aj Matt Lanter, jeden z hlavných predstaviteľov. Pre tohto herca mám slabosť a dosť často sa stáva, že si film pozriem len preto, že tam hrá. Niekedy je to bohužiaľ, ale to neplatí pri tomto seriáli.

NCIS
Moja oficiálna guilty pleasure. Tento seriál pozerám neustále v telke. Miliónte reprízy, ale aj nové časti, ktoré ma vždy pohltia. Síce si stále myslím, že prvé série boli lepšie, stále ma baví pozeranie. Vyskytuje sa tu veľa mojich obľúbených postáv a niektoré zápletky sú naozaj zaujímavé a majú prekvapivé riešenia. Takže kedykoľvek začujem zvučku, už sedím na gauči – pravdepodobne s celou rodinkou, nakoľko toto pozeráme všetci (asi len s výnimkou brata, ale ten s nami sleduje len máločo).


Aké ďalšie témy ešte prídu?


Ktoré seriály by mali podľa vás mať nové epizódy častejšie?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára