streda 21. decembra 2016

Desať seriálových nocí #5: Šesť kráľov repríz



Konečne sa skončil semester, takže veľmi dúfam, že budem mať konečne trochu viac času na to, čo ma baví zo všetkého najviac. V prestávke medzi pečením vianočných koláčov a upratovaním som si vyhradila trochu času na to, aby som mohla napísať ďalší článok, v poradí už štvrtý. Tentokrát na mňa čaká Šesť ukončených seriálov, ktoré môžem pozerať stále dookola...


Avatar: The Last Airbender (Avatar: Legenda o Aangovi)
Tento seriál ste už určite zachytili v niektorom z mojich článkov. Je to jeden z mojich najobľúbenejších seriálov a ako taký ho môžem sledovať stále dookola a asi nikdy ma neprestane baviť. Odohráva sa vo svete vymyslenom do posledného detailu a jeho tvorcovia sa naozaj snažili použiť netradičný ázijský základ. Okrem toho sa v seriáli skrývajú naozaj krásne myšlienky. Odporúčam pre ľudí všetkých vekových kategórií.

Legend of Korra (Legenda Korry)
Tento seriál je voľným pokračovaním Avatara a snaží sa ukradnúť jeho slávu. Aj keď v mnohom za ním zaostáva. Hoci je to moja srdcovka, stále tvrdím, že originálnemu seriálu sa nikdy nemôže vyrovnať. Oceňujem ale, že sa tvorcovia snažili venovať opäť iným témam. No bez ohľadu na jeho nedostatky, stále ho rada pozerám. Väčšinou síce len vybrané epizódy, ale ak by som naň narazila v telke, minimálne by som pridala hlasitosť.

F.R.I.E.N.D.S (Priatelia)
Pre mnohých z nás stačilo iba započuť úvodnú zvučku a ihneď sme si sadali pred telku. Nezabudnuteľná pesnička a šestica bláznov tancujúcich vo fontáne sľubovali nekonečnú zábavu. Aj po toľkých rokoch po ukončení seriálu je stále populárny a získava si fanúšikov. Veľmi rada tento seriál pozerám, hoci pochybujem o tom, že by som videla všetky časti. Dokonca aj teraz niekedy narazím na nejakú nevidenú epizódu. No bez ohľadu na to, či sa pozerám na niečo, čo už poznám naspamäť alebo niečo nové, vždy sa dokonale zabavím.

Čarodejnice (Charmed)
Na tomto seriáli som vlastne vyrastala. Pamätám si, že každú nedeľu boli dve epizódy za sebou a my sme ich sledovali pri obede. Odvtedy som ho videla ešte v milión reprízach, ale nikdy nestratil nič zo svojho čara. Niektoré epizódy síce boli nudnejšie ako iné, ale seriál ako celok mal čo ponúknuť, nakoľko tvorcovia prehľadali asi všetky staré mýty, aby mohli stále posúvať latku vyššie a vyššie. Je pravda, že veľa ľudí tento seriál kritizuje, ale pre mňa navždy ostane srdcovkou. (A na tú mi nikto siahať nebude!)

Stratené duše (Ghost Whisperer)
Keď v nedele prestali vysielať Čarodejnice, nasledoval tento seriál. Zo začiatku ma nebavil, nakoľko nie som fanúšik duchov a podobných vecí, ale niečo na ňom bolo. Možno neutíchajúci záujem mojich rodičov a čo pozerali oni, musela som aj ja s bratom. Nakoniec som si ho obľúbila, hoci neskôr som to s ním vzdala, nakoľko posledné série už naozaj strácali dych. Ale tie prvé tri môžem pozerať stále dookola a vždy mi majú čo ponúknuť, nakoľko niektoré epizódy som nevidela celé. Aj keď si stále myslím, že hlavná hrdinka až príliš často plakala.

Prison Break
Tento seriál vysielali už asi všetky možné aj nemožné stanice. Videla som niektoré časti v slovenčine, iné v češtine a niektoré aj v angličtine, keď som bývala u tety. Stále neviem, o čom vlastne tento seriál je, hoci jeho názov nám dáva jasnú predstavu. Nemyslím si, že by som si ho dobrovoľne vybrala. Pravdou takisto je, že som nevidela asi ani polovicu epizód. Ale keď ho dávajú v telke, rada si ho pustím. Dobre sa pozerá a ešte lepšie sa pri ňom číta. Čo je odo mňa najvyššia pocta, je len málo seriálov a filmov, pri ktorých dokážem čítať.


Aké témy ešte pripravujem?


Ktoré seriály môžete pozerať stále dookola bez toho, aby vás prestali baviť?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára