streda 25. januára 2017

Škatule plné kníh II



Zhruba mesiac dozadu som uverejnila článok o boxoch s knihami, ktoré si knihomoli objednávajú, a potom sa nimi chvália snáď všade. Keďže týchto projektov je naozaj neúrekom, rozhodla som sa o nich napísať ďalší článok. Nájsť niečo skutočne originálne je ťažké, tým pádom sa niektoré témy alebo nápady budú opakovať, ale možno niektoré boxy predsa len niečím prekvapia, aj keď niekedy to bude len cenou... 


www.bookboyfriendbox.com
Opäť jeden z dvojmesačných boxov, ktorý ponúka zaujímavý sortiment zaujímavých maličkostí. Samozrejme, vo vnútri nesmie chýbať kniha, aj tentoraz by malo ísť o novinku z „poličky“ YA, ktorá vyšla najskôr 45 dní predtým, ako bude box posielaný. Je dosť veľká pravdepodobnosť, že kniha bude v pevnej väzbe. V čom je teda box iný? Vo vnútri by sa mal nachádzať knižný frajer. Nie, samozrejme, že vám tam neposkladajú človeka prezlečeného za nejakú knižnú postavu. Len získate všakovaké maličkosti, ktoré by toho daného hrdinu mali nejako reprezentovať. Aby som bola úprimná, sama tomu celkom nerozumiem. Viem len, že v jednom z predchádzajúcich boxov sa nachádzali tematické maličkosti k postave Rhysanda (ACOTAR od Sarah J Maas), napríklad záložka, sviečka a dokonca aj balzam na pery. Takže pri otváraní najskôr nastáva totálny fangirling. Niekedy dokonca vo vnútri nájdete aj niečo špeciálne od autora knihy, ktorá je v boxe. Tento box však môže obsahovať aj prekvapenie, zakaždým náhodne vyberú 1 až 5 boxov, do ktorých vložia „prémiu“ ako istý druh poďakovania za podporu. Nie, ani v tomto prípade asi nepôjde o vášho obľúbeného hrdinu z mäsa a kostí, ale nikto nie je dokonalý, že.
Cena boxu: $29.99
Poštovné: $25.00




www.spearcraft-book-box.cratejoy.com
Tento box je rozosielaný mesačne a čo iné než YA knihu by ste čakali vo vnútri? Samozrejme, jednotlivé boxy sú tematické, takže aspoň viete, do čoho idete. Tento mesiac bola téma „Goblin King“, predtým napríklad Wonderland alebo Sci-fi. Vo vnútri nájdete aj tie maličkosti, kvôli ktorým po týchto boxoch túžime. Tiet sú tiež tematické a z rôzneho sortimentu. Nájdete tam odznaky, záložky, ceruzky, prívesky alebo inú bižutériu, sviečky, pohľadnice, dokonca je dosť veľká možnosť, že sa vo vnútri objaví postavička Funko POP (buď klasická veľká figúrka, alebo menší prívesok na kľúče). V decembri sa vo vnútri dokonca nachádzal list priamo od autorky knihy, ktorá v ten mesiac bolo rozosielaná (konkrétne to bola kniha Spindle od E. K. Johnston). V čom sa teda tieto boxy odlišujú? Môžete si objednať dve verzie – jednu lacnejšiu bez knihy a druhú drahšiu, samozrejme, s knihou.
Cena boxu: $31.99 alebo $20.99
Poštovné: keďže boli boxy vypredané, nemohla som výšku poštovného zistiť 




www.hootlootbox.com
Tento box je vhodný pre knihomoľov, ktorí sa aj radi skrášľujú, pretože vo vnútri sa nachádzajú aj nejaké kozmetické zázraky vo forme vzoriek. Okrem toho vo vnútri nájdete YA alebo NA knihu a 1-2 prémiové knižné vecičky, medzi ktorými môžu byť hrnčeky, tašky, sviečky, „bullet journals“ alebo figúrky Funko Pop. Okrem toho tam nájdete aj 1-2 menšie knižné vecičky, ktoré sú už viac klasické a tým pádom sa môžete tešiť na záložky, nejakú bižutériu, prívesky na kľúče alebo nejaké písacie potreby. Niektoré somarinky sú vyrobené špeciálne pre Hoot Loot, takže viete, čo to znamená – nezoženiete ich nikde inde. Samozrejme, ako aj v iných boxoch, aj tu môže byť nejaká maličkosť priamo od autora knihy, ktorú dostanete. Okrem tohto balíčka je možné objednať si aj ďalšie dva varianty, oba sú už však bez kníh, čo znamená, že boxy sú lacnejšie. A jeden šťastlivec dostane aj bonusový darček, aj keď zabudli napísať, ktorý druh boxu si musíte objednať, aby ste vôbec mali šancu.
Cena boxu: $29.99 alebo $22.00 alebo $15.00
Poštovné: opäť sa mi nepodarilo zistiť, ale boxy sa objednávajú cez portál etsy.com




Nerdy Bookworm Box
www.nerdybookwormbox.com
Tento box je rozposielaný každý mesiac a vo vnútri vždy nájdete nejakú knižnú novinku zo žánrov fantasy alebo sci-fi, navyše táto kniha je ručne zabalená v hnedom papieri a ozdobená je modrou niťou a nálepkou „Happy Readings“. To všetko pre to, aby si knihomoli užili to rozbaľovanie. Vo vnútri už tradične nájdete 4-6 knižných maličkostí, niektoré sú vyrobené špeciálne pre daný box, medzi nimi môže byť prakticky čokoľvek, na čo si dokážete spomenúť. Len to asi nebudú tričká, ale vždy môžete dúfať v nejakú figúrku, hoci malú. V každom boxe nájdete aj „Owl Hoots Magazine“, v ktorom nájdete rozhovory so spisovateľom mesiaca, knižné recenzie, novinky, zábavné kvízy, súťaže a veľa iného. Taký malý knihomoľský časopis. Vo vnútri však nájdete aj čosi tajné, čo sa volá „Interacive Reader Experience“. Je to niečo ako kartička, na ktorej je napísaný návod, ako sa pomocou internetu pripojiť k špeciálnemu obsahu, ktorý vám spríjemní čítanie knihy z boxu. Čo je na tom také výnimočné? Tento extra obsah je vybraný špeciálne ku knihe mesiaca a je sprístupnený len predplatiteľom Nerdy Bookworm Box-u.
Cena boxu: £29.99
Poštovné: £10.99




www.nerdypost.com
Tento box sa od ostatných líši. Čím? Vo vnútri nenájdete knihu. Žiadnu. Nikdy. Namiesto toho tento box obsahuje v priemere 4-6 rôznych vecičiek, ako sú záložky, plagáty, nálepky alebo pohľadnice. Nájdete tu citáty z obľúbených kníh, filmov alebo seriálov. Čo je výhoda týchto maličkostí? Všetky sú exkluzívne vyrobené pre daný box a ručne ich vyrába istá Alexis. Jej prácu si môžete nájsť na jej instagrame @dropandgivemenerdy. Samozrejme, každý box je tematický, téma toho najbližšieho je BBC Sherlock, čo je určite zaujímavé. Okrem tohto balíčka s rôznymi ručne vyrobenými drobnosťami si tiež môžete objednať tričko za rovnakú cenu, to by tiež malo byť tematické, rovnako ako box.
Cena boxu: $13.95
Poštovné: $10.00




www.fanmail.cratejoy.com
Tento box je rozposielaný len každý druhý mesiac, pre lepšie zapamätanie, vždy je to v párny mesiac. Autori tohto projektu ho veľmi múdro nazvali „fandom v škatuli“, pretože to je presne to, čo vo vnútri nájdete. Svoj obľúbený fandom. Každý box je tematický a vo vnútri môžete nájsť vecičky inšpirované nielen knihami, ale aj seriálmi a filmami. Vo vnútri ojedinele nájdete komiksy, ale vždy tam na vás budú čakať ukážky z kníh. Okrem toho tam môžete nájsť tričká, bižutériu, nejaké doplnky, dekorácie do domu, vinylové figúrky, nálepky a sem-tam sa vyskytne aj nejaká tá záložka. Jednoducho povedané, nájdete tam všetko, po čom váš vnútorný geek môže len túžiť. V závislosti na veľkosti vášho trička sa môže líšiť aj cena. Ak máte veľkosť väčšiu ako XL (čiže 2XL a vyššie), za box si priplatíte, ale nebojte sa, ten rozdiel nie je až taký veľký.
Cena boxu: $21.99 alebo $23.99
Poštovné: $22.45




 Extra:
Bookified
www.etsy.com/shop/bookified
Ako vieme, blíži sa sviatok svätého Valentína. Všade budú samé srdiečka a gýčovitá romantika, ktorú aj tak väčšina z nás neznáša. Zaľúbenci si v tento deň dávajú darčeky. Aké úžasné by ale bolo dostať list od vašej obľúbenej knižnej postavy? Že to nie je možné? Nuž, teraz už to možné je, pretože nejaký génius vymyslel, že bude písať tieto listy od v podstate imaginárnych postáv pre všetky zaláskované knihomoľky, ktoré vo voľnom čase nerobia nič iné, iba vzdychajú nad tým, aký je ten alebo onen knižný hrdina úplne dokonalý. Takto si cez etsy môžete objednať list napríklad od Rhysanda, Harryho Pottera, pána Darcyho alebo Nicholasa Cartera (vraj je to hlavný hrdina z knihy Cestovateľ/Pasažérka). Môžete si vybrať aký dlhý má byť list alebo v akom duchu sa má niesť (napríklad Rhys môže napísať zamilovaný, flirtujúci alebo erotický list). Ak však máte inú obľúbenú postavu, nezúfajte. Môžete napísať vlastníkovi obchodu a vysvetliť mu, od ktorej postav by ste radi dostali list.
Ceny listov:
(Rhys, Nicholas, pán Darcy a Harry) 3.83 € alebo 6.23 € alebo 8.62 € alebo 12.46 € v závislosti na dĺžke listu
(od vami navrhnutého hrdinu) 8.62 € alebo 12.46 € alebo 16.30 € v závislosti na dĺžke listu
Cena pohľadnice: 1.43 €
Poštovné: 1.44 €



Zaujalo vás niečo z tejto ponuky? Vyskúšali ste už nejaký zahraničný knižný box? Ak áno a máte to zdokumentované, priložte do komentára aj odkaz – som zvedavá, no čo už.

8 komentárov:

  1. Okej, to posledné je vážne nečakaný nápad :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj pre mňa. Ale očividne dosť obľúbený - podľa všetkých tých fotiek, čo som videla na instagrame. :D

      Odstrániť
  2. Zajímavé a existuje něco takového i u nás , nebo je to jen zahraniční záležitost.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to skôr zahraničná záležitosť. Pokiaľ viem, tak v ČR funguje/fungoval Knihobit, čo je veľmi podobné a myslím, že sa snažili priblížiť sa týmto projektom. Takisto vnútri bola kniha a potom nejaké maličkosti, dokonca si pamätám keksíky alebo sviečky, ktoré dovnútra vkladali. Ale asi nemali taký veľký úspech ako si želali.
      Takže sme možno našli dieru na trhu. :)

      Odstrániť
  3. Ja zkousim boxy :) na blogu mam asi 3 http://quackersmessylife.blogspot.co.uk/2016/12/my-bookish-crate.html , treba tento. Jinak boxu je spousta a je to fajn :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento konkrétny článok som už čítala a vďaka nemu som sa dozvedela, že My Bookish Crate existuje. Za to dodatočne ďakujem. :)
      Určite sa poobzerám aj po iných článkoch.

      Odstrániť
  4. Vždy som tieto boxy obdivovala, sú naozaj krásne a fotky ešte krajšie :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Boxy sú fakt super a fotiek nájdeš ešte viac na oficiálnych stránkach alebo na instagrame. :)

      Odstrániť