piatok 3. februára 2017

Desať seriálových nocí #9: Dvaja neutopení stroskotanci



Dobre, priznávam sa a to bez mučenia – ja som naozaj zabudla, že mám písať ďalší článok do tohto projektu. V poslednom čase som samu seba zamestnávala väčšinou písaním bakalárky a čítaním, takže som veľmi nevyliezala zo svojej ulity. Ale nakoniec sa mi podarilo rozpamätať aj na tento čakajúci článok. Viem, že ma zaň niektorí budú nenávidieť, ale prinášam vám Dva seriály, ktoré mali skončiť už dávno...


The Walking Dead
Priznávam a bez mučenia, že nenávidím zombie. Ale došla som až tak ďaleko, že som si pozrela dve alebo tri epizódy prvej série tohto seriálu, aby som svoju averziu nejako prekonala. (Nie, nepodarilo sa mi to a stále zombie nenávidím. Asi to má súvislosť s tým, že sú príliš málo mŕtve.) Pravdepodobne by to malo byť hlboko filozofické zamyslenie o hŕstke ľudí, ktorí sa snažia prežiť apokalypsu, hľadajú bezpečie a snažia sa uchovať si nejakú tú ľudskosť. Úprimne? Mne tento seriál pripadá zbytočný. To, že je natočený podľa komiksu, radšej nekomentujem. Zdá sa mi, akoby bol vystavaný hlavne na tom, že ľudia zabíjajú zombíkov. Podobný koncept má ale aj Resident Evil a ten som bola schopná dopozerať. Pravdepodobne mám s týmto seriálom len nejaký osobný problém a som si istá, že má plno fanúšikov. Čo osobne nechápem, ale tak... proti gustu.

Teen Wolf
Som si istá, že toto mnoho z vás nečakalo. Je pravda, že tento seriál milujem. Dokážem ho pozerať dookola. Ale tiež si myslím, že mal skončiť oveľa skôr ako pri šiestej sérii. Prvé dve série boli také zahrievacie. Trojka a štvorka boli úplne dokonalé. A tam to mohlo pokojne skončiť. Piata séria bola trochu utrpením a všimla som si, že tvorcovia mnohé nápady a koncepty recyklovali, takže to vyzeralo, akoby som dookola pozerala to isté. Navyše, koľko sérií môže niekto byť na strednej bez toho, aby zmaturoval? Podľa mňa je tento seriál jeden z tých lepších, možno aj najlepší, aký som kedy videla. Ale to nemení nič na fakte, že mal radšej skončiť pri štvrtej sérii, pretože hlavne v piatej sérii to miestami vyzeralo, že si proste naháňajú sledovanosť a chcú zarobiť ďalší milión alebo dva. Okrem toho už v šiestej sérii ostalo len veľmi málo pôvodných postáv a moje obľúbené majú väčšinou tendenciu odchádzať. Ale aspoň nezomierajú, ako by to bolo v prípade GoT.


Ešte na mňa čaká posledná téma:



Ako ste na tom vy a seriály, ktoré by radšej mali skončiť?

4 komentáre:

  1. Súhlasím s tebou, že tá piata séra TW bola slabota, to ani mňa nebavila a pozerala som to skôr z vytrvalosti než z nejakého záujmu (a kvôli Stilesovi)...ale som rada, že to už končí a som celkom spokojná so šiestou sériou. Podľa mňa je úplná pecka, a som zvedavá na 6B čo si vymyslia, keďže 6A skončila celkom dosť uzavrete :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som prvú sériu pozerala si kvôli nejakej morbídnej zvedavosti a kvôli Stilesovi. :) Rozhodne súhlasím s tým, že 6. séria je pecka, po 5. sérii som čakala už všeličo a rozhodne sa moja predstava nevyrovnala kvalite toho, čo som videla. :)
      No, tiež by ma zaujímalo, o čom bude 6B, ale nič som nenašla...

      Odstrániť
  2. TW nemohol skončiť po štvrtej sérii. To by som nevedela pokojne spať, kým by sa nevyriešila Stydia :D :D :D
    A okrem toho, podľa mňa šiesta séria je super, ale kks, tak ma teraz štve, že Dylan už možno nebude v druhej polke. je to veľmi na prd. To už nikoho nebude baviť, ak tam fakt nebude.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa ani Sydiu nemuseli riešiť, dosť zbytočné a trochu by som povedala, že to tam trochu až násilne vtlačili, ale ako skutočný pár tí dvaja proste nefungujú. Aspoň pre mňa nie.
      Dobre, šiesta séria je dobrá, ale piata bola o ničom. Keby šiesta bola namiesto piatej, bolo by to niečo oveľa iné.

      Odstrániť