pondelok 20. februára 2017

Genre Challenge #1



Možno si na to niekto z vás spomenie, ale minulý rok som sa snažila zapojiť do jednej výzvy, ktorá mala asi milión bodov. Hoci boli nesmierne zaujímavé, niekde v polovici roka som to proste vzdala a nakoniec som túto výzvu aj zmazala z blogu. Tento rok som to vyriešila trochu inak. Rozhodla som sa len, že skúsim iné žánre. No a potom som náhodou objavila túto výzvu.
Zámerom tejto výzvy je každý mesiac prečítať knihu iného žánru.
Originálny článok o výzve nájdete na GR.


I. Šport
Šport musí byť hlavnou témou a musí byť pre niektorú postavu proste dôležitý. Nejako. Niečím.

Elle Kennedy & Sarina Bowen – Him (Him #1)
Niektorí z vás asi spoznajú meno Elle Kennedy, ktorej sériu Off-Campus (tiež o hokejistoch) prekladá a vydáva vydavateľstvo Baronet. V spolupráci so Sarinou Bowen stvorili opäť knihu (vlastne sériu), kde má hokej hlavné slovo.
Príbeh sa sústreďuje na dvoch kamarátov, ktorí niekoľko letných prázdnin strávili trénovaním v tom istom hokejovom tábore. Obaja sú teraz ale na vysokej a niekoľko rokov sa nerozprávali. Kvôli čomu? To už nechám na vás, aby ste to zistili. Ale, samozrejme, čo by to bolo za knihu, keby sa to nesnažili nejako vyriešiť. Okrem toho však chcú nejako prehodnotiť aj vzťah, ktorý medzi sebou majú. Alebo nemajú. Asi ste si práve domysleli, že ide o príbeh o vzťahu dvoch mužov. Takže tí s predsudkami by teraz mali prestať čítať.
Osobne sa považujem za niekoho, kto nemá extra predsudky. Zastávam názor, že keď sa dvaja ľudia milujú, ich pohlavie je to posledné, čo by mal niekto riešiť. Pár prvých kapitol my však trvalo, kým som si zvykla na fakt, že hlavnými postavami sú dvaja muži. Wes a Jamie sú skvelá dvojka. Ich rozhovory sú naozaj vtipné a ja som polovicu času strávila tým, že som sa proste len smiala.
Táto kniha je predovšetkým oddychová, takže by nikto nemal očakávať nejakú veľkú drámu. Teda, ak nerátam otázku orientácie postáv. Hoci je pravda, že z tematiky vzťahu dvoch mužov by sa dalo všeličo „vytrieskať“. Autorky sa však rozhodli, že z toho urobia skôr taký zábavný príbeh a to sa im určite oplatilo a svoju prvú skúsenosť s čisto M/M romancou hodnotím viac ako len kladne.


Iné knihy zo „žánru“ šport, ktoré by vás mohli zaujať:

Séria Off-Campus od Elle Kennedy 
Sú tam hokejisti. Dobrý humor. Niekedy zaujímavé príbehy. Niekedy zaujímavé emócie. Bohužiaľ je tam aj tona klišé. Knihy sa však čítajú dobre a ľahko. Také romantické oddychovky.
Výhoda: sériu prekladá Baronet a každá kniha sa zameriava na iný ústredný pár

Séria Real od Katy Evans
Pre milovníkov zápasov. Niekoľko boxerov na scéne. Vyrovnávanie sa s minulosťou. Humor sa tam tiež niekedy pripletie. Postavy sú sympatické. Má to v sebe aj trochu napätia.
Výhoda: séria vyšla celá vo vydavateľstve Baronet

Scoring Wilder od R. S. Grey
Vhodný pre milovníkov futbalu. Zábavné a oddychové čítanie. Nehľadajte tam však hlbšiu zápletku alebo myšlienku. Proste typická romantika.
Výhoda: je to samostatná kniha
Nevýhoda: zatiaľ nebola preložená 



Má niekto chuť pridať sa? 
 

4 komentáre:

  1. Na Him som pozerala a mozno niekedy v buducnosti precitam :) inak od elle kennedy off campus sa mi pacila najviac jednotka a trojka :D dcojka bola slabsia a dala sa. Ale ta posledna mala dooost nevyuzity potencional. InakScoring Wilder bolo skvele takisto aj ako jej knihy z olympijskeho prostredia (najma ta prva ale nepamatam si na nazov) :D. Sportove jej idu ocividne najlepsie.
    A este taka zo sportoveho prostredia rozhodne autorka Marianna Zapata napr kulti :) baba hra futbal a trenerom sa stane jeden z najznamejsich nemeckych futbalistov kulti :D bolo to skvele vtipne ale tak upozornujem ze je to dlha kniha na styl slow-burn...ziadna insta love ;D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Off-Campus súhlasím, posledná kniha bola dosť prepadák, až mi to ľúto prišlo, lebo tú sériu som mala fakt rada.
      Him určite vyskúšaj, podľa mňa by sa ti to mohlo páčiť, je to v niečom podobné Off-Campus a nebude to asi len tými hokejistami. :D
      Skúsim si nájsť ti knihy od autorky Scoring Wilder.
      Tá posledná tiež vyzerá dobre a vôbec mi nevadí, že to nie je insta love. Skôr to vítam. Nemám rada insta love.

      Odstrániť
    2. hej :D proste som čakala, že bude najlepšia lebo tie postavy mali taký veľký potencionál, a fakt som zostala sklamaná. :D
      Vyskúšam. Sťahujem :D
      Summer Games sa voľajú. Settling the score je prvá, a tá bola podľa mňa perfektná. Druhá, out of bounds, bola dosť divná a oproti tej prvej nič moc :D
      Hej, ja som čítala teda Kultiho, to bolo už také viac športové prostredie. Potom som čítala Wait for it (na to mám aj recenziu na blogu) a tam to už bolo tochu iné, ale skvelé. A práve čítam Wall of Winnipeg and me a tá vyzerá byť tiež super. Len ten pomalší rozjazd.

      Odstrániť
    3. Fúú, pozriem všetky, ale už mi tu žiadne nepripisuj, nemám čas! :D

      Odstrániť