piatok 30. novembra 2018

Marvel Avengers Book Tag


Nedávno som premýšľala, že som príliš lenivá písať články. Ale na druhej strane by sa na blogu aspoň občas malo objaviť čosi, čo nie je recenzia. Tak som sa rozhodla pre tag – ten vyplním dostatočne rýchlo a nie je to recenzia. Nehovoriac o tom, že ma tagy skrátka bavia. Tento som našla u Maggie a Barbory, ale jeho originál nájdete TU.



IRON MAN
Obľúbený prvý diel
Je veľa sérií, pri ktorých som mala radšej prvú knihu, než jej pokračovania. Nakoľko „syndróm druhého dielu“ je stále živý a bohužiaľ pre mňa a ďalších náročných čitateľov ani nikdy nezomrie. V tomto momente som si však spomenula na jedinú knihu – na Illuminae zo série The Illuminae Files. Celú sériu zbožňujem a som presvedčená o tom, že je úžasná, ale práve prvá kniha si ma dokonale získala a neviem si pomôcť, ale stále mám pocit, že čo sa týka jej spracovania, bola o čosi pestrejšia a rôznorodejšia, než jej pokračovania. A hlavní hrdinovia dostali asi najviac priestoru.

CAPTAIN AMERICA
Kniha, ktorá sa odohráva v inom čase
Keďže pri čítaní preferujem fantasy, ich dej sa nielenže odohráva v inom čase, ale predovšetkým v mnohých prípadoch aj v úplne iných svetoch a to ani nehovorím o sci-fi a obrovských samostatných vesmíroch. Ale kniha, ktorá by sa odohráva v inom čase... Tentoraz si vyberiem niečo menej tradičné a to knihu Sky in the Deep (čes. Klan) od Adrienne Young. Dej sa odohráva v bližšie neurčenej minulosti, v čase, keď svet brázdili Vikingovia. Je to príbeh plný bojov a dobrodružstva, ale je tiež o odpustení a plynie vo filozofii „sme nepriatelia, ale spoločný nepriateľ by nás teoreticky mohol spojiť, samozrejme, ak sa skôr nestihneme navzájom pozabíjať“.

THOR
Knižná postava, ktorú máš radšej vďaka hercovi z filmového/seriálového spracovania
Toto je ťažká úloha, nakoľko platí pravidlo, že kniha bola lepšia – výnimku tvoria výnimočné prípady, keď kniha náhodou nebola lepšia a jej filmová podoba bola vlastne rovnako zlá. V tento moment si spomínal len na nezabudnuteľný výkon Zoey Deutch v úlohe Rose Hathaway vo filme Vampire Academy. Ten film bol hrozne komický, ale Zoey tam skutočne zažiarila a len kvôli nej som schopná ten film normálne pozerať, ak naň náhodou narazím. Tu by som asi mala tiež uviesť, že postavu Rose v knihách momentálne úplne neznášam, lebo tam, kde som ju pred pár rokmi obdivovala, tam mi teraz pripadá detinská, teatrálna a totálne otravná.

QUICKSILVER AND SCARLET WITCH
Kniha so súrodeneckým duom
Ako prvé mi nenapadlo duo, ale rovno trojica, konkrétne trojica mladých kráľovien zo série Temné koruny od Kendare Blake. Páči sa mi koncept troch sestier, ktoré vyrastajú oddelene, každá vládne iným druhom mágie a ich opatrovníci ich navzájom huckajú proti sebe, hoci v skutočnosti sestry nemajú absolútne žiadny dôvod nenávidieť sa.

LOKI
Záporná postava, ktorú miluješ a priťahuje ťa, aj keď sa tomu vzpieraš
Hm... žeby Darkling z trilógie Griša? On je absolútne fascinujúca postava. A okrem neho ma totálne fascinuje CardanKrutého princa. Je to sviniar a taký poriadny a ako postava ma nesmierne baví, pretože jeho správanie dáva v knihe zmysel. Bohužiaľ, iba jeho správanie dáva zmysel, ostatné postavy si ma veľmi nezískali. Čo je smutné. Ale zamyslime sa spoločne nad tým, koľko talentu si vyžaduje napísať takúto dokonale úžasne temnú postavu, ktorá by dokázala čitateľov baviť bez toho, aby ju nenávideli? To sa nepodarilo asi ani Voldymu.

ANTMAN
Kniha, ktorú už dlho plánuješ čítať
A vážne len jednu? To bude veľmi náročné, nakoľko mám pocit, že môj TBR zoznam je nekonečne dlhý a nikdy nenájdem jeho koniec. Ale jedna z kníh, ktoré sú na tomto zozname asi najdlhšie, až tak dlho, že som aj zabudla, prečo tú knihu chcem čítať... Tou knihou je Výnimočná od Kristin Cashore. Myslím, že sa na zoznam dostala niekedy v čase, keď som sa rozhodla dobehnúť postupne všetko zameškané. Ale nejako sa mi nedarí a verím tomu, že k tejto knihe sa asi nikdy nedostanem. Fňuk.

HULK
Kniha, o ktorej nedokážeš rozprávať bez toho, aby si sa rozčúlila
Hm, kde mám začať tento zoznam? Keďže som tak trochu samonasierací typ človeka, tak tých kníh je skutočne veľa. Na niektoré som už, našťastie, zabudla a nemienim si ich pripomínať. Tento rok rozhodne vedú Furyborn od Claire Legrand a tesnom závese za ňou nasleduje Julie Kagawa s knihou Shadow of Fox. Tieto knihy boli veľmi zlé, veľmi ma rozčuľovali a smutné je, že mali taký veľký potenciál. Ale na druhej strane boli spokojné aspoň moje spolubývajúce – dosť sa na mne bavili, keď som tie „skvosty“ čítala a zúfalstvom si takmer trhala vlasy.

BLACK WIDOW
Postava, ktorá by si zaslúžila vlastnú knihu
Tu by som asi tiež mala povedať Darkling. Nič nenadchne viac ako záporák s motiváciou a o tej jeho som sa toho veľa nedozvedela a som si istá, že jeho minulosť musí byť nesmierne fascinujúca a stále dúfam, že sa Leigh dostane k tomu, aby o nej viac napísala v niektorej knihe – aj keby to mala byť len okrajová informácia niekde v poznámke pod čiarou.
A ďalšou pre mňa takouto fascinujúcou postavou je AmrenACOMAF-u. Ona ako jediná nedostala priestor a bola opísaná niekoľkými krátkymi vetami. Ale ja by som si veľmi rada prečítala o jej rokoch predtým, ako sa pridala k Rhysovi, o jej minulosti tam ďaleko kdesi v inej galaxii. Bolo by to nesmierne zábavné čítanie, tým som si istá. A stále verím, že Sarah toto otvorené okno raz veľmi rada zaplní.


Ak ste už tag vyplnili, budem rada, ak sa so mnou podelíte o svoje odpovede.


4 komentáre:

  1. Jediná dobrá vec na trilógii Grisha je práve Darkling! :D Je zaujímavý, fascinujúci a podľa fan artov aj veľmi pekný :D U mňa by ešte bodoval Kalona zo školy noci, ten si ma získal hneď ako sa objavil na scéne.

    Výnimočnú si fakt prečítaj! Nebudeš ľutovať, dúfam. Aj keď mňa si získala Ohnivá o trochu viac a Iskrivá ma dorazila tým koncom. :D Síce postavy ti niekedy budú možno liezť na nervy, ale ten svet je skvelý.

    Síce tagy už dlhšiu dobu nerobím, ale tento má trefné "otázky", ak si nájdem čas rozhodne ho vyplním :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, musím si nájsť nejaké fanarty Darklinga, aby som mohla achkať a ochkať. :D Školu noci som kedysi čítala a potom to niekde v polovici série vzdala, takže to meno mi síce niečo hovorí, ale ako postavu si ho neviem veľmi vybaviť. Predokladám ale, že to bol jeden z háremu, nie? :)
      Tak dobre, Výnimočnú ešte nebudem odpisovať a veľmi sa budem snažiť dostať sa k čítaniu. Ak je to aspoň spolovice také dobré, ako tvrdíš, asi by ma to malo aj baviť.
      Dúfam, že si tag vyplníš. Je pravda, že má super otázky. :)

      Odstrániť
  2. Skvělý tag :) Tagy ráda čtu i vyplňuji a tenhle se povedl. Darkling z Griši je opravdu skvělý záporák. Mám ho ráda,stejně jako Lokiho :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj, Loki je absolútny miláčik aj vďaka hercovi, ktorý ho stvárnil. <3
      Teším sa na tvoje odpovede. ;)

      Odstrániť