štvrtok 31. decembra 2015

Opäť bez spomienok | Never Never Part Two


Autor: Colleen Hoover & Tarryn Fisher 
Názov: Never Never: Part Two 
Séria: Never Never 
Diel: druhý 
Slovenské alebo české vydanie: zatiaľ nie je 
Hodnotenie na GR: 4.23
Silas races against time as more truths unravel, while others twist tighter together. And now, the stakes are higher as Silas’ control slips and others begin to point fingers. Charlie is in trouble and he must be the one to bridge the chasm between their past and their present. Because somewhere between I love yous and Never Nevers and Never Agains, a truth they can't imagine, beckons to be found.

“I may not remember her, but I sure as hell still feel her.”
Táto kniha nadviazala tam, kde nás zanechal prvý diel. Hoci príbeh je rozsahovo veľmi útly, jeho obsah sa tomu ani zďaleka nepodobá. Silas s Charlie opäť na všetko zabudli, avšak tentoraz je všetko ešte vyhrotenejšie, pretože Charlie sa stratila a nikto nevie, kde je. Dokonca ani ona sama. Podľa opisu to nevyzerá najsvetlejšie a tak sa k pátraniu po minulosti pridáva aj boj s časom a nedostatkom informácií.
Autorky opäť ponúkanú veľmi dynamické dobrodružstvo, v ktorom sa stále niečo deje. Nikde nekončiace otázky bez vysvetlení sa len kopia. Tentokrát síce prídu aj nejaké odpovede, ale veľmi málo.
Príbeh sa nesie v rovnakom duchu ako predošlý diel. Emóciami pretkaný dej vzbudzuje záujem svojou tajomnosťou, hoci sa je viac zameraný na minulosť. Či už k náznakom udalostí, ktoré všetkému prechádzali, tak aj vývoj vzťahu hlavných postáv. Rôzne videá, listy či odkazy určené pre Silasa alebo Charlie tvoria kúsky skladačky, ktoré pomaly začínajú tvoriť celistvý obraz.
Postavy sa viac-menej ani nevyvíjajú, len sa viac profilujú tie vedľajšie. Okrem ústredného páru sa viac dozvedáme o Loganovi a aj tajomnom dievčati s tarotovými kartami. Obaja začnú trochu viac ovplyvňovať dianie v príbehu. Predstavujú mierne oživenie príbehu a naznačujú vývin.
“Never forget that I was your first real kiss. Never forget that you'll be my last. And never stop loving me between all of them.”
Prostredie i zápletka sa síce nejako výrazne nevyvíjali, ale to sa dá pripísať aj krátkemu rozsahu. A potom ešte faktu, že sériu čaká ešte posledné pokračovanie. Kniha, v ktorej sa v podstate nestihne ani nič stať, napriek tomu sklame len v minimálnom rozsahu.
Celkovo ide o veľmi dobre vymyslený a podaný príbeh. Číta sa veľmi rýchlo a plynule. Štýl a emocionalita dokážu prekryť aj prípadné nedostatky. A mystickosť zabezpečí, že sa čitatelia veľmi radi a ochotne pustia do pokračovania.

2 komentáre: